Beurzen en Corona, hoe zorg ik voor een effectieve deelname?

Beurzen en Corona, hoe zorg ik voor een effectieve deelname?

Het was in het begin van maart al duidelijk, beurzen en Corona gingen niet samen. De afgelopen maanden kon je een speld horen vallen in de evenementhallen, maar achter de schermen werd er hard gewerkt!

Verschillende branche organisaties waren druk bezig een protocol op te stellen zodat de vakbeurzen en conferenties weer kon gaan draaien. Het protocol is in juni aan de overheid voorgelegd en sinds 1 juli mogen er weer beurzen en congressen georganiseerd worden, mits er aan de maatregelen voldaan kan worden.

Maar wat betekent dit nu voor de catering & hospitality op de beurzen? Is het nog mogelijk een barista op de stand te hebben? Deze en andere vragen behandelen we in deze blog.

Kan catering eigenlijk wel?

Het aanbieden van eten & drinken door standhouders is toegestaan, mits er volgens de voorschriften gewerkt kan worden. Geen zorg! Wij van Barista Bandits dragen zelf de zorg over het uitvoeren volgens de handleiding. Allereerst kijken wij samen hoe we de standruimte zo optimaal en conform de richtlijnen kunnen benutten, want juist nu zijn de aantal vierkante meters nog kostbaarder dan ooit!

Gastveiligheid x Gastvrijheid

Tijdens de beurs zullen onze medewerkers conform de F&B-uitgifte richtlijnen werken. Daarnaast ontfermen onze getrainde hospitality medewerkers zich maar al te graag over de algemene richtlijnen die de bezoekers dienen te volgen. Ook lezen zij zich altijd in over het bedrijf, zodat ze de bezoekers altijd van basis informatie kunnen voorzien. Hiermee proberen wij jouw medewerkers te ontlasten zodat zij zich kunnen ontfermen over de waardevolle contacten. Ontzorgen is ons motto, ook in deze tijden!

Wat kunnen jullie betekenen voor de productiviteit op de beurs?

Pré Corona was het voor de meeste standhouders enorm belangrijk hun stand vol te hebben met bezoekers. Drukte = meer toeloop = meer leads/nieuwe klanten. Uiteindelijk draaide het voor veel standhouders hier om, een succesvolle beurs is een beurs waar veel waardevolle klanten contacten tot stand komen.

Tegenwoordig is het voor standhouders zoeken naar de juiste insteek. Hoe zorg ik ervoor dat mijn beurs deelname net zo of zelfs succesvoller wordt dan voorheen? Er komen nu minder bezoekers, dus er moet meer gekeken worden naar beleving en kwaliteit. En hier komt gastvrijheid om de hoek kijken.

Een verrassend en aangenaam bezoek aan de stand is nu nog belangrijker dan voorheen. Goede gastvrijheid = meer leads/nieuwe klanten.

Gastvrijheid slaat een brug over de Social Distancing!

Wat voor diensten kunnen jullie leveren?

Een barista op de beursvloer is bij uitstek een ideale conversatie starter. Onder het genot van een bakje koffie met misschien wat lekkers, lopen de eerste zinnen altijd een stuk beter! Liever iets gezonds? Geen probleem, onze heerlijke verse smoothies doen het ook altijd erg goed! Of toch iets met alcohol? We kunnen ook een volledige borrel organiseren, met de beste wijnen en de lekkerste gin&tonics. Daarnaast werken wij nauw samen met de beste foodpartners voor luxe fingerfood en heerlijke borrelhapjes. Wij gaan samen met jou rond de tafel zitten en maken een beursplan op maat! Al onze diensten worden uitgevoerd door de beste hospitality professionals en zijn perfect te combineren met elkaar!

Kortom, voor een effectieve deelname aan vakbeurzen en conferenties is gastvrijheid het antwoord. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar sales@baristabandits.nl of bel ons op 085-0656817